Linia do produkcji sera dojrzewającego
Linia do produkcji sera dojrzewającego
Linia do produkcji sera dojrzewającego
Linia do produkcji sera dojrzewającego
Linia do produkcji sera dojrzewającego
Używana linia do produkcji sera dojrzewającego firmy Schwarte Niemcy.
- wymiary sera: 39x28x10 cm, około 12 kg
- ilość serów w warze – 140 szt
- w skład linii wchodzi:
*5 kotłów serowarskich o pojemności roboczej 16.000 litrów każdy,
*dwie prasy wstępne (dopasowane do kotłów)
*dwie prasy główne,
*jeden stół spoczynkowy,
*myjnia form i pokryw (w obiegu CIP, po każdej szarży),
*zestaw niezbędnych taśmociągów i transporterów,
*dwa komplety form po 140 sztuk.
- do tego: kolektory zaworowe: “górny” – serwatka, woda technologiczna, CIP i “dolny” – mleko, gęstwa, CIP.
- wszystko automatycznie sterowane (z panela centralnego i z paneli przy najważniejszych ogniwach, stopniowane ciśnienia prasowania)